Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міжнародна організація з міграції готова надавати допомогу переселенцям із Донецької та Луганської областей

Міжнародна організація з міграції готова надавати допомогу переселенцям із Донецької та Луганської областей

Відбулася зустріч керівництва обласної державної адміністрації з Послом, Головою представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Паном Манфредом Профазі. У заході взяли участь директор Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Олена Захуцька, начальник управління забезпечення законності і правопорядку, додержання прав і свобод громадян обласної державної адміністрації Юрій Кутєпов, перший заступник начальника Управління Державної міграційної служби України в Харківській області Ігор Адамов, начальник Управління у справах біженців Державної міграційної служби України в Харківській області Наталія Заяць. Під час зустрічі учасники обговорили питання щодо сучасної ситуації в Україні стосовно переміщення осіб, додаткової допомоги переселенцям з Донецької, Луганської областей та АР Крим.

«Ми маємо дуже великий досвід з переселенцями. Для прикладу можна навести такі країни, як Південний Судан, Центральну Африканську Республіку, Сирію, Афганістан. Весь досвід, який у нас є, ми можемо застосувати при необхідності на Україні і реагувати на виклики, які перед нами стають. Хочу підкреслити, що ми надаємо додаткову допомогу до тієї, яку надає держава на центральному та регіональному рівні. Ми поважаємо те, що роль Уряду в реагуванні на цю ситуацію є основною. Тому мета наших зустрічей - чітка координація всіх дій та надання цієї допомоги в доповненні до основної допомоги», - розповів Манфред Профазі. 

У свою чергу Олена Захуцька висловила подяку за неоціненну підтримку Україні, яка сьогодні надається, а також зазначила, що Харківська область готова і рада співпрацювати з міжнародними організаціями.

Довідка. Міжнародна організація з міграції (МОМ) - неурядова міжнародна організація, яка створена з метою розв'язання численних міграційних проблем у сучасному світі. Вона буда заснована в 1951 році.
На сьогоднішній день до складу МОМ входить 155 країн (11 країн мають статус спостерігачів, вона також має представництва у понад 100 країнах світу).
Представництво МОМ в Україні почало працювати в Києві у 1996 році, коли Україна отримала статус країни-спостерігача при МОМ.