Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На реконструкцію філармонії необхідно ще 130 млн. грн.

На реконструкцію філармонії необхідно ще 130 млн. грн.

Департамент капітального будівництва є замовником з реконструкції та реставрації двох значущих об'єктів - Харківської обласної філармонії та Харківського історичного музею. Про це в програмі «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо розповів директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Євген Шахненко. За його словами, реконструкцію філармонії планували закінчити цього року, але у зв'язку із заморожуванням грошових коштів від продажу стадіону «Металіст» роботи призупинені.

«Це величезний комплекс з трьома глядацькими залами, музеями, кафе. На його реконструкцію необхідно близько 130 млн. грн. Ці кошти у нас були закладені в бюджеті від продажу стадіону «Металіст». На жаль, фінансування призупинено, але підрядник продовжує роботи. Сьогодні завдяки обласній раді і губернатору Ігорю Балуті, ми отримали 1,7 млн. грн. для того, щоб виконати найбільш аварійні роботи, які необхідно підготувати до зими», - сказав Євген Шахненко.

Також він зазначив, що на сьогодні готовність органного залу становить 95%, і для того щоб запустити його в експлуатацію необхідно 40 млн. 600 тис. грн. Крім цього, Євген Шахненко додав, що цього року буде призупинена і реконструкція Історичного музею.