Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина готується прийняти близько 8 тисяч абітурієнтів з Донецької та Луганської областей для проходження ЗНО-2014

Харківщина готується прийняти близько 8 тисяч абітурієнтів з Донецької та Луганської областей для проходження ЗНО-2014

У Харкові відбулася обласна нарада щодо організації та проведення додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання для абітурієнтів з Донецької та Луганської областей. У ній взяли участь директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев, директор Харківського регіонального Центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко, представники департаментів соціального захисту населення, охорони здоров’я, СЕС, Головного управління УМВС України в Харківській області, навчальних закладів області. За словами Анатолія Бабічева, додаткова сесія проведення ЗНО-2014 для абітурієнтів з Донецької та Луганської областей відбудеться з 1 по 15 липня в пунктах тестування, які розміщені у вищих та загальноосвітніх навчальних закладах м.Харкова.

«Цього року основні труднощі у нас виникають у зв'язку з тим, що у ЗНО-2014 бере участь 7744 абітурієнтів, з них лише 69 - мешканці Харківської області, решта – 7675 - це мешканці Донецької і Луганської областей. Тож виникає низка питань, пов’язаних з їх прибуттям, розміщенням і перебуванням у м.Харкові. В 36 вищих та професійно-технічних навчальних закладах безкоштовно буде виділено 3727 місць. Приблизно 50% від зареєстрованих осіб. Ми дякуємо всім ректорам наших вишів, що підійшли до цього питання з розумінням», - сказав він.

Найбільша кількість абітурієнтів візьмуть участь 4 липня у тестуванні з української мови (29 пунктів тестування), 7 липня - іноземної мови (11 пунктів), 8 липня – математики (19 пунктів), 10 липня - історії України (18 пунктів).