Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ведеться робота з будівництва декількох комплексів з управління комунальними відходами Харківщини

Ведеться робота з будівництва декількох комплексів з управління комунальними відходами Харківщини

У районах Харківської області в 2014 році значно посилено роботу в частині розробки і затвердження схем санітарного очищення населених пунктів. Станом на 25 травня погоджено 715 схем, що складає близько 40% від загальної кількості населених пунктів області. Значно покращилася ситуація у Балаклійському, Великобурлуцькому, Вовчанському, Золочівському, Коломацькому та Чугуївському районах. Про це під час засідання обласної координаційної ради з екологічних проблем Харківської ОДА повідомив директор Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Ігор Капусник.

«Керівництвом обласної державної адміністрації постійно приділяється увага питанням поводження з відходами. У 2013 році з метою будівництва комплексів з управління комунальними відходами в м. Богодухів (загальна кошторисна вартість будівництва 29,67 млн.грн.) та м.Люботин (29,875 млн.грн.) була розроблена проектно-кошторисна документація, укладені договори на виконання робіт з будівництва. З коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на ці цілі було виділено 20 млн. грн. На інші заходи у сфері поводження з відходами - 6,3 млн.грн., в тому числі, близько 6 млн. грн. на придбання сміттєвозів», - сказав він.

Ігор Капусник також зазначив, що для впровадження в області роздільного збору твердих побутових відходів розроблено проект будівництва комплексу з переробки твердих побутових відходів з системою збору, утилізації полігонного газу та виробництва електричної енергії в м.Дергачі (потужністю 30-40 тис. тонн на рік). Проектно-кошторисна документація узгоджена в установленому законодавством порядку. В даний час вживаються необхідні заходи щодо визначення джерел фінансування будівництва вказаного комплексу.