Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Європейська інтеграція України сьогодні не має альтернатив

Європейська інтеграція України сьогодні не має альтернатив

Сьогодні в Харкові відбувся круглий стіл «Нові можливості виходу на ринки країн Європейського союзу в сучасних умовах». У заході взяли участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА Віктор Коваленко, директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ОДА Юлія Світлична, а також бізнес-структури, вчені, експерти, громадські організації. 

«Європейська інтеграція України сьогодні не має альтернатив. Причому визначення цього вектора руху держави обумовлено не якимись зовнішніми факторами, а є чітким вираженням волі народу, яка проявилася, зокрема, і на виборах Президента України. Наша країна показала свою готовність стати повноправним членом Європейського співтовариства, а також продемонструвала ряд конкретних кроків у цьому напрямку. Чітко позначивши свої наміри підписання 21 березня поточного року політичної частини Угоди про асоціацію з Європейським союзом, Україна докладає всіх зусиль для якнайшвидшого підписання та ратифікації його економічної складової», - сказала Юлія Світлична.

У ході круглого столу були розглянуті питання інформування широкого кола підприємницьких кіл щодо нових можливостей співпраці з європейськими контрагентами, були визначені та проаналізовані основні проблеми розвитку співпраці бізнесу Харківщини з Європейським Союзом, а також розроблені рекомендації щодо посилення експортного потенціалу та конкурентоспроможності регіону.