Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Перегляду угоди між Українською компанією «Надра Юзівська» і «Shell» не буде

Перегляду угоди між Українською компанією «Надра Юзівська» і «Shell» не буде

Про це сьогодні в ході брифінгу заявив повідомив керівник головування «Shell» в Україні Грехем Тайлі. «Міністр енергетики дуже ясно сказав, що не повертатиметься до цього питання. Перегляду положень угоди між Українською компанією «Надра Юзівська» і «Shell», яке дозволяє розпочати роботу на Юзівському родовищі газу, не буде. «Надра Юзівська» – це державний партнер. Якщо і виникнуть які-небудь зміни, то вони стосуватимуться тільки лише української сторони, і до компанії «Shell» це не буде мати відношення», – підкреслив він.

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета акцентував увагу на тому, що угода про розподіл продукції є окремим документом. «Згідно з цим документом, компанії «Shell» і «Надра Юзівська» мають по 50% частки участі кожна. «Shell» є оператором проекту, відповідальним за всі роботи в рамках угоди. І відносини всередині власності компанії «Надра Юзівська» не мають ніякого впливу на угоду про розділ продукції», – підбив підсумок він.

Довідка. Угода про розділ продукції підписана строком на 50 років. Початковий етап геологічного вивчення передбачає отримання двомірних і тривимірних сейсмічних даних та буріння 15 свердловин на Юзівській ділянці. Україна зможе видобувати на Юзівській і Олеській площах 15 млрд. куб. м газу на рік.