Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Пільги слід замінити адресною грошовою допомогою

Пільги слід замінити адресною грошовою допомогою

Ціни на хліб завжди штучно стримуються. Держава через інтервенцію Аграрного фонду збиває ціни на зерно, якщо вони непомірно зростають, має запаси борошна для соціальних сортів хліба і робить все для того, щоб соціальні сорти хліба не дорожчали. Про це сьогодні в ході прямої лінії в редакції газети «Комсомольська правда в Україні» заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Я виконував завжди це доручення уряду, але я противник такого підходу, тому що соціальні сорти хліба їдять і ті, у кого немає грошей на інше, і ті, хто може собі дозволити купити хліб у «Французькій булочній», але йому просто за смаковими якостями якийсь соціальний хліб більше подобається. Чому держава повинна дотувати і багатих, і бідних? Я не хочу говорити про хліб за картками, але такі речі потрібно монетизувати, вони повинні мати конкретну прив'язку до конкретної людини. Як може Україна з нашим рівнем економіки годувати безкоштовним хлібом 46 млн. людей? Цей хліб становить 80% продажів всіх хлібопекарських підприємств. Уявіть, яка кількість хліба випікається кожен день, і скільки дотацій дає держава», – заявив він.

Губернатор зазначив, що протягом 20 з гаком років незалежності України бюджет країни в плані соціальних виплат постійно збільшується. Вихід – введення адресної допомоги.

«Усі бояться монетизації пільг, говорять про те, що потрібно йти від популізму, але протягом 20 з гаком років незалежності України наш бюджет в плані соціальних виплат весь час збільшується. Складова соціальної політики в нашому бюджеті вже іноді в 2 рази вище, ніж у високорозвинених державах. Я не за те, щоб людям скасували пільги, я за монетизацію, за конкретну адресну допомогу тим людям, які потрапили в складну ситуацію і без держави не проживуть», – підкреслив Михайло Добкін.

Теги