Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Обласній травматологічній лікарні відкрито оновлене відділення екстреної медичної допомоги

В Обласній травматологічній лікарні відкрито оновлене відділення екстреної медичної допомоги

Сьогодні за участю голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна та його заступника Ігоря Шурми було відкрито оновлене відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги КЗОЗ «Харківська обласна клінічна травматологічна лікарня». На першому поверсі лікарні приведені до санітарних норм та відремонтовані операційна, приймальне відділення, кабінет ультразвукової діагностики, цілодобовий дитячий травмпункт та службові приміщення із заміною інженерних мереж (трубопровід теплопостачання, водопостачання, електромережі, вентиляційні системи).

Операційна забезпечена централізованою подачею кисню, оснащена новими освітлювачами та бактерицидними лампами. В коридорі відділення екстреної хірургічної та травматологічної допомоги встановлено нічне світлодіодне освітлення. Крім того, для приймального відділення та дитячого травмпункту придбані медичні меблі на загальну суму 20 тис. грн., а за рахунок залучених коштів придбані меблі для забезпечення лікувального процесу на загальну суму 24 тис.грн.

«Ми будемо продовжувати працювати над створенням комфортних умов для персоналу і пацієнтів у всіх відділеннях даного медзакладу. Цього року обласна влада вирішила зробити акцент на дитячій медицині і профінансувати ремонт двох дитячих відділень цієї лікарні. Також ми зобов'язані виконувати Закон «Про екстрену медичну допомогу» і створювати відділення практично у всіх стаціонарах. Ми намагаємося поєднувати і закривати відразу кілька напрямків. Те, що ми тут бачимо - такий вигляд має бути у будь-якої лікарні в Харкові незалежно від того, на чиєму вона балансі знаходиться: міста, області Міністерства або Академії медичних наук - у нас єдиний медичний простір», – підкреслив Михайло Добкін під час брифінгу.

Довідка. За 2011 – 2013 роки на розвиток матеріально-технічної бази КЗОЗ «Харківська обласна клінічна травматологічна лікарня», оновлення медичного обладнання, впровадження новітніх технологій лікування з різних джерел фінансування було спрямовано 8,9 млн.грн. (капітальні ремонти – 5,7 млн. грн., придбання обладнання 3,2 млн. грн.), у тому числі – з обласного бюджету 4 млн.грн. Ці інвестиції дозволили, у тому числі, повністю відремонтувати операційний блок на 7 операційних залів, провести ремонтні роботи на 2,2 тис. кв. метрів покрівлі, замінити 158 вікон, оновити в лікарні наркозно-дихальну апаратуру, операційні столи, стерилізаційне, лабораторне, рентгенодіагностичне обладнання.