Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Надання телекомунікаційних послуг жителям Харківщини перебуває на постійному контролі керівництва області

Надання телекомунікаційних послуг жителям Харківщини перебуває на постійному контролі керівництва області

Харківська ОДА тримає на постійному контролі роботу Харківської філії ПАТ «Укртелеком» з надання всього спектру телекомунікаційних послуг жителям області. Про це сьогодні в ході селекторної наради з районами області заявив заступник голови ХОДА Андрій Моченков. «Телекомунікації відіграють важливу роль у житті людини. Незалежно від місця проживання людини - в мегаполісі чи селі, вона повинна мати можливість отримати весь спектр телекомунікаційних послуг. Це дуже важливо, особливо в селах. Тому ми повинні зробити все можливе, щоб жителі Харківщини не відчували незручностей через відсутність зв'язку», - сказав Андрій Моченков.

Як повідомив заступник директора Департаменту інноваційного розвитку промисловості та транспортної інфраструктури Антон Новіков, нещодавно через відсутність правовстановлюючих документів на будівлі, в яких розташовані АТС Харківської філії ПАТ «Укртелеком», виникла загроза відключення від електропостачання декількох АТС, розташованих у сільських населених пунктах області. Це призвело б до відсутності телекомунікаційних послуг у жителів, але завдяки вжитим заходам відключення електроенергії вдалося попередити.

«У зв'язку з цим Харківській філії «Укртелекому» було рекомендовано створити реєстр АТС, розташованих в проблемних будівлях сільських населених пунктів у всіх районах області. Станом на 1 листопада 2013 року цей реєстр включав в себе 70 АТС в 21-му районі області. На сьогоднішній день ця кількість зменшилася до 41 об'єкта. Робота з виявлення правовстановлюючих документів і власників приміщень, де розміщені АТС Харківської філії ПАТ «Укртелеком», триває й нині. «Харківобленерго», в свою чергу, в листопаді 2013 року почало процес переукладання договорів на електропостачання всіх АТС Харківської філії ПАТ «Укртелеком». На сьогоднішній день керівництво компанії підтвердило, що питання електропостачання об'єктів зв'язку Харківської філії ПАТ «Укртелеком» врегульовано, а процес переукладання існуючих договорів триває», - сказав Антон Новіков.