Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До 14 лютого в регіонах мають провести спільні навчання дій у паводконебезпечний період

До 14 лютого в регіонах мають провести спільні навчання дій у паводконебезпечний період

«У зв’язку з можливістю на самому початку весни різкого потепління, для забезпечення безпеки громадян, за наступні два тижні в регіонах мають бути створені оперативні штаби та мобільні групи для координації робіт з пропуску льодоходу, повені та весняних паводків. А також до 14 лютого – в регіонах мають бути проведені спільні навчання ДСНС, Держводагентства, Мінінфраструктури, Міненерговугілля, Мінрегіону, Мінпромполітики, Мінагрополітики, МВС та місцевих органів влади щодо дій у паводконебезпечний період», - сказав Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Він зазначив, що у минулому році випала рекордна за останні 100 років кількість опадів у вигляді снігу. Більше сотні мільярдів кубічних метрів води пройшло через українські гідротехнічні споруди під час весняної повені. Для запобігання надзвичайних ситуацій, пов’язаних з весняними паводками був створений Міжвідомчий оперативний штаб з координації дій центральних та місцевих органів влади. Всі служби, в тому числі - рятувальники, Держводагентство, місцеві органи влади діяли злагоджено та оперативно. Були вжиті необхідні превентивні заходи.

«Завдяки цим заходам у 2013 році проходження води Дунаєм було повністю контрольоване і пройшло без масштабного затоплення населених пунктів та надзвичайних ситуацій. Так само ефективно має пройти цей небезпечний період весняної повені й цього року», - сказав Олександр Вілкул.

Теги