Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін відкрив ургентний операційний блок обласної дитячої клінічної лікарні

Михайло Добкін відкрив ургентний операційний блок обласної дитячої клінічної лікарні

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та заступник голови ХОДА Ігор Шурма взяли участь у відкритті ургентного операційного блоку в комунальному закладі охорони здоров’я «Обласна дитяча клінічна лікарня №1». Капітальний ремонт операційного блоку було розпочато в 2013 році, для цього було виділено з обласного бюджету кошти на загальну суму 3,5 млн. грн. Сьогодні ургентний блок хірургічного відділення повністю готовий до проведення оперативних втручань.

Зараз постійно розвивається матеріальна база Обласної дитячої клінічної лікарні №1, впроваджуються сучасні технології надання медичної допомоги дітям, підготовки висококваліфікованих фахівців, що суттєво вплинуло на якість та доступність медичного обслуговування дітей в Харківському регіоні. Також в 2013 році за рахунок залучених коштів лікарня отримала сучасний реанімобіль з комплектом складного медичного обладнання на загальну суму понад 1,2 млн. грн.

Довідка. Комунальний заклад охорони здоров’я «Обласна дитяча клінічна лікарня №1» є багатопрофільним закладом охорони здоров’я на 420 ліжок, де цілодобово надається висококваліфікована спеціалізована медична допомога ІІІ рівня дитячому населенню з районів області та міста Харкова віком від перших годин життя до 18 років.

Протягом 2013 року у лікарні медичну допомогу отримало близько 21,2 тис. пацієнтів, виконано 7,0 тис. оперативних втручань, з яких понад 55% – це оперативні втручання за ургентними показами. В лікарні виконуються у тому числі найскладніші операції при різних вроджених вадах у новонароджених.

У структурі ліжкового фонду Комунального закладу охорони здоров’я «Обласна дитяча клінічна лікарня №1» 220 ліжок хірургічного профілю та 200 ліжок соматичного профілю. До складу лікарні входить обласна дитяча консультативна поліклініка на 240 відвідувань у зміну, де прийом ведуть спеціалісти за 21 фахом. В поліклініці також ведуть прийом головні позаштатні дитячі спеціалісти Департаменту охорони здоров’я. У 2013 році у поліклініці отримало консультативну допомогу 72,1 тис. дітей області, в т.ч. 16,3 тисячі мешканців села.

На базі Обласної дитячої клінічної лікарні №1 функціонують обласні дитячі спеціалізовані центри: алергологічний, імунологічний та щелепно-лицьовий, які забезпечують спеціалізовану стаціонарну і консультативну допомогу дитячому населенню області.