Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Захворюваність на туберкульоз в області знижується в результаті системної роботи та модернізації матеріально-технічної бази

Захворюваність на туберкульоз в області знижується в результаті системної роботи та модернізації матеріально-технічної бази

За даними Міністерства охорони здоров'я, в Харківській області рівень захворюваності на туберкульоз становить 30,8 випадків на 100 тис населення. Як зазначив на прес-конференції в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, до такого рівня захворюваність знизилася вперше.

Заступник губернатора підкреслив, що захворюваність на туберкульоз знижується в результаті модернізації матеріально-технічної бази та системної боротьби з цим захворюванням. Суттєву допомогу області надав благодійний фонд «Розвиток України» Ріната Ахметова. Фонд виділив на медикаменти, навчання медиків та обладнання за три роки близько 14,5 млн.грн.

«Саме завдяки обладнанню, яке було закуплено за допомогою фонду «Розвиток України», в Харківські області зараз є можливість діагностувати туберкульоз протягом 2 годин, а раніше для цього було потрібно 60 днів. Крім того, закупівля даного обладнання дає можливість оперативно реагувати: яку групу медикаментів потрібно закуповувати, тобто, які ліки будуть максимально ефективні для хворого», - зазначив Ігор Шурма.

Також заступник голови ХОДА нагадав, що зараз проводиться модернізація відділення мультирезистентного туберкульозу, яке працює на базі інфекційної лікарні на вулиці Ньютона. Відділення розраховане на лікування 50 хворих.