Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До кінця 2013 року буде закуплено 7 лабораторних комплексів для обласних медичних закладів

До кінця 2013 року буде закуплено 7 лабораторних комплексів для обласних медичних закладів

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Зокрема лабораторні комплекси будуть придбані для Обласного госпіталю для інвалідів війни, Обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту, Обласної дитячої клінічної лікарні.

Також буде закуплено медичне обладнання для операційного блоку Обласної дитячої клінічної лікарні №1, обладнання для харчоблоку Обласного госпіталю для інвалідів війни, сучасні стоматологічні установки для Обласної стоматологічної поліклініки, комплект фізіотерапевтичного обладнання для Обласної клінічної лікарні, а також обладнання для відділення мультирезистентного туберкульозу та ін. На ці цілі з обласного бюджету виділено 1 млн. 180 тис.грн. Відповідне рішення ухвалено сьогодні на сесії обласної ради. Крім того, на придбання лікарських засобів та виробів медичного призначення для надання хворим з хронічною нирковою недостатністю 2,5 млн.грн.

«Виділення цих коштів стало можливим завдяки економії бюджетних коштів на енергоресурси, яка була досягнута в результаті системної роботи із впровадження енергозберігаючих технологій. Протягом трьох років в медичних закладах Харківщини проводилася робота із заміни вікон, дверей та ремонту покрівлі», - підкреслив Ігор Шурма.