Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін привітав з Днем Святого Миколая вихованців дитячого містечка «Отрадне»

Михайло Добкін привітав з Днем Святого Миколая вихованців дитячого містечка «Отрадне»

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін 18 грудня відвідав дитяче містечко «Отрадне». Він привітав з Днем Святого Миколая вихованців дитячих будинків сімейного типу з Харківського, Борівського та Чугуївського районів, які проживають на території містечка. У подарунок від губернатора діти отримали солодощі та інтелектуальний альбом «Дива Слобожанщини».

«Ваші батьки - приклад великого життєвого подвигу. Ваше головне завдання - стати такими ж, як вони. Коли настане час брати на себе відповідальність, потрібно знати, як правильно вчинити. Крім того, я хочу, щоб ви знали: ви не одні, ви - частина нашої великої слобожанської родини», - підкреслив Михайло Добкін.

Діти подякували гостям за подарунки і постійну допомогу (придбання автотранспорту, обладнання футбольного поля і т.д.), запропонували їм приєднатися до святкового столу і допомогти у виготовленні «миколайчиків».

«День Святого Миколая - це в першу чергу дитячий день. У це свято вони повинні відчути ще більше теплоти і добра», - зазначив голова ХОДА.

Довідка . Засновниками Харківського приватного дитячого містечка «Отрадне» Харківської області є Харківський обласний благодійний фонд «Соціальна служба допомоги» і фізичні особи. Містечко - це спеціалізований виховний заклад для проживання, утримання та виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 3 до 18 років. При необхідності вихованці можуть проживати в містечку до закінчення терміну навчання у ВНЗ I-IV рівня акредитації, діти шкільного віку відвідують Харківський ліцей №107 або гімназію № 55. Кілька приміщень містечка передані під дитячі будинки сімейного типу, створені Харківською, Борівською та Чугуївською районними державними адміністраціями.

Станом на 18 грудня в області налічується 4667 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На Харківщині створено і працює 74 дитячі будинки сімейного типу та 326 прийомних сімей, в яких виховується 1055 дітей, що становить 22,5% від загальної кількості дітей , які залишилися без батьківського піклування. Протягом року в дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім'ї передано 153 дитини.