Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україні необхідно залишитися на існуючих ринках і отримати доступ до ринків Європи

Україні необхідно залишитися на існуючих ринках і отримати доступ до ринків Європи

На ВАТ «Турбоатом» 17 грудня відбулися збори трудового колективу підприємства. На заході були присутні близько 300 працівників. Генеральний директор ВАТ «Турбоатом» Віктор Суботін підкреслив, що на сьогоднішній день дохід від обсягу реалізації продукції становить понад 1,7 млрд. грн., а чистий прибуток - більше 400 млн. грн. За його словами, на сьогодні ситуація на підприємстві залишається стабільною.

«Сьогодні цехи працюють в три зміни. Ми відвантажили другу турбіну для Дністровської ГАЕС, пробний пуск якої відбувся сьогодні, тепер працюємо над третьою, також у виробництві знаходяться ще 14 турбін для України. Крім того, ми працюємо над виготовленням 15 турбін для Росії, трьох для Казахстану і однієї для Таджикистану. У нас багато замовлень, які ми повинні виконати» , - підкреслив він.

«Наша позиція залишилася незмінною, і ми закликаємо наш уряд продовжити політику консолідації та знайти рішення, які дозволять нашій країні залишитися на існуючих ринках і, звичайно, отримати доступ до ринків Європи», - зазначив Віктор Субботін.

У резолюції, ухваленій за підсумками зборів, колектив заводу підкреслив, що промислові підприємства повинні безперебійно працювати, так само як і об'єкти життєзабезпечення населення та охорони громадського порядку.

«Колектив негативно ставиться до радикально налаштованих організацій, які намагаються загострити ситуацію в країні і розпалити антидержавні настрої. Ми закликаємо органи української влади до подальшої реалізації соціально-економічних перетворень в Україні з метою зростання її економіки та посилення конкурентоспроможності української продукції на національному та міжнародному ринках», - зазначається в резолюції.