Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині налагоджено діалог влади і чорнобильців. Михайло Добкін

На Харківщині налагоджено діалог влади і чорнобильців. Михайло Добкін

Круглий стіл до Дня ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС відбувся 16 грудня. В його роботі взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, голова обласної організації всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник і представники всіх чорнобильських організацій області. «Наприкінці кожного року ми збираємося, підбиваємо підсумки і будуємо плани на майбутній рік. У Харківській області проживає досить багато людей, які потрапляють під визначення «чорнобилець» і так чи інакше постраждали від подій, які відбулися в далекому 1986 році. Є державні зобов'язання, а ми структура, яка виконує багато рішень держави, а з іншого боку – структура, яка спільно з обласною радою може ухвалювати власні рішення. У нас налагоджений діалог з чорнобильцями. Був час найскладніших взаємин влади і чорнобильських організацій, але ми змогли обговорити дуже непрості питання максимально конструктивно», – заявив у вітальному слові Михайло Добкін.

Анатолій Винник подякував керівництву області за можливість у дні, коли в Україні вшановують учасників ліквідації наслідків аварії, зібратися і спільно обговорити всі проблемні питання, пов'язані з лікуванням та соціальним забезпеченням чорнобильців.

«В області 24 тисячі учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, постраждалих від катастрофи та осіб, прирівняних до них, і в тому числі – 6,5 тисяч інвалідів. У серпні цього року виповнилося 25 років з моменту створення в Харкові першої на території СНД громадської чорнобильської організації під назвою «Гуманність і милосердя». Харків'яни-ліквідатори завжди були на передньому плані у вирішенні життєво важливих питань і зараз є ініціаторами вирішення багатьох важливих справ. За 27 років, що минули з моменту аварії на Чорнобильській АЕС, в нашому житті відбулося багато подій, багато чого зроблено на законодавчому рівні в рамках всієї України. І практично всі ці роки ми відчуваємо суттєву підтримку і розуміння з боку облдержадміністрації, обласної ради, а також районних та міських органів влади», – підкреслив він.

Теги