Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина внесла свої пропозиції до проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні

Харківщина внесла свої пропозиції до проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні

У ході обговорення Концепції реформування місцевого самоврядування на Харківщині об'єднали напрацювання юридичної науки з практикою. Усі пропозиції, що надійшли щодо вдосконалення і внесення змін до Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» були надані до Міністерства регіонального розвитку та житлово-комунального господарства України. Про це сьогодні в ході засідання «круглого столу» щодо підсумків обговорення та роз'яснення в області проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні повідомив заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома.

«Також нами внесено пропозиції і в проект Закону України «Про об'єднання територіальних громад», в ряд інших нормативних актів. Особливо це важливо в сьогоднішніх умовах, щоб ми рухалися системно і поетапно. Буде затверджена ця Концепція чи не буде, але ця просвітницька робота принесла свої плоди. Обговорення її проекту дозволяє створити умови для правильного розуміння на місцях необхідності реформ, щоб люди розуміли їх суть», - сказав Василь Хома.

Від також акцентував увагу на необхідності вдосконалення існуючої нормативно-правової бази.

«Настав час, і тут необхідне розуміння в першу чергу державою. Особливо зараз, враховуючи події, що відбуваються. Є прихильники існування місцевих державних адміністрацій, є думка, що органи місцевого самоврядування повинні створювати свої виконавчі органи для реалізації власних повноважень. Саме ці спроби ми бачимо зараз в західних областях. Але в цій ситуації потрібно розуміти, наскільки є підготовленим склад обласних рад, чи зможуть вони реалізувати ці повноваження? Бути професіоналами в питаннях і охорони здоров'я, і ​​освіти, соціальної сфери, інших питаннях, щоб вся система працювала без збоїв», - висловив власну позицію заступник голови - керівник апарату обласної державної адміністрації.