Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Не можна говорити про правову державу без побудови сильного і активного громадянського суспільства. Михайло Добкін

Не можна говорити про правову державу без побудови сильного і активного громадянського суспільства. Михайло Добкін

У ході засідання правління Громадської ради при ХОДА голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що вважає своїм найголовнішим завданням на наступний рік участь у побудові сильного громадянського суспільства. «Напевно, не останню роль в цьому рішенні зіграли події, які сьогодні відбуваються в Києві. Ідея мирного волевиявлення людей іноді проявляється так, що стає прикро за свою країну – ніби Україна не є європейською державою, а її жителі не поважають самих себе», – заявив губернатор.

Він підкреслив, що не може уявити, в якій країні з сильним громадянським суспільством представники іноземних держав можуть абсолютно відкрито втручатися в суспільні процеси навіть з найкращими намірами.

«Відкрита форма такого публічного втручання – це образа України як держави, а люди це сприймають як належне. Ні про яку правову державу та економічний розвиток ми не можемо говорити без побудови сильного і активного громадянського суспільства, де громадські організації будуть брати участь у переговорному процесі з владою, контролюючи її і вимагаючи від неї якісної роботи», – заявив Михайло Добкін.

Теги