Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Лозівському конезаводі немає заборгованості із зарплати

На Лозівському конезаводі немає заборгованості із зарплати

Сьогодні про це під час скайп- конференції в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України повідомив голова Лозівської райдержадміністраціі Богдан Рева. «Сьогодні я повинен віддати належне ДП «Конярство України». Протягом року була погашена заборгованість із заробітної плати, яка була допущена конезаводом. Підприємство стабільно працює , стабільно виплачується заробітна плата», - повідомив Богдан Рева.

Також він додав, що представники конезаводу ставлять питання про передачі зоопарку, який був ними створений, органам місцевого самоврядування. Підприємству не може утримувати наявний на його балансі звіринець, тому конезавод звернувся до місцевих рад з проханням прийняти звіринець у комунальну власність.

За словами Богдана Реви, питання про передачу розглядатиметься 4 грудня на сесії райради, потім його планується винести на сесію облради, оскільки на утримання зоопарку потрібні значні кошти: за попередніми оцінками, в різні місцеві бюджети потрібно закласти близько 1 млн.грн. Вже зараз звіринець користується популярністю серед населення. Кожен день там проводяться екскурсії, так що певні кошти зоопарк зможе заробляти сам.

«У звіринці утримуються вовки, близько 30 плямистих оленів, шотландські поні та унікальні коні Пржевальського. Ніде в світі, крім Лозовського конезаводу і Алтайського краю, не вдалося приручити цих тварин: зазвичай вони не підпускають до себе людей», - повідомив Богдан Рева.