Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Трудовий колектив Південної залізниці підтримує позицію Президента щодо євроінтеграції

Трудовий колектив Південної залізниці підтримує позицію Президента щодо євроінтеграції

Сьогодні відбулися збори трудового колективу Південної залізниці, в ході якого було ухвалено звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України і Харківської облдержадміністрації з питання призупинення процесу підготовки до укладення Угоди про асоціацію з ЄС. Голова Дорожньої профспілкової організації Південної залізниці В'ячеслав Залозних зазначив, що Південну залізницю пов'язують з країнами СНД давні партнерські відносини. «Ми ні в якому разі не заперечуємо євроінтеграцію, але дуже раді збереженню міцних економічних зв'язків, які традиційно склалися ще з часів Радянського Союзу», – підкреслив він.

У ході виступів членів колективу зазначалося, що підписання Угоди на тих умовах, які зараз пропонуються, негативно позначиться на роботі Південної залізниці та обсягах перевезень, а значить, призведе до проблем із заробітною платою і, можливо, втрати робочих місць. Південна залізниця готова до співпраці з ЄС, але з урахуванням тих пріоритетів, які сьогодні є у залізничного транспорту України.

«Трудовий колектив Південної залізниці глибоко хвилює ситуація, яка могла скластися після підписання Угоди про асоціацію країни з Європейським союзом. Вимоги ЄС щодо запровадження європейських стандартів поставлять економіку України, в тому числі, залізничний транспорт, у складне становище. Тому трудовий колектив повністю підтримує рішення Уряду України про призупинення процесу підготовки до підписання Угоди з ЄС. Ми впевнені, що курс на європейську інтеграцію буде продовжений, але в його основу ляжуть національні інтереси і необхідність гарантувати економічну і фінансову стабільність держави», – йдеться в резолюції зборів.

Теги