Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У наступному році 236 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, отримають дипломи про закінчення ПТНЗ

У наступному році 236 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, отримають дипломи про закінчення ПТНЗ

У Харківській області проводиться робота щодо соціального захисту випускників професійно-технічних навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Про це розповів під час селекторної наради директор Департаменту освіти і науки ХОДА Роман Шаповал. За його словами, в минулому році таких випускників було 239 осіб. Найбільша їх кількість була в Балаклійському, Великобурлуцькому, Зміївському, Краснокутському, Лозівському, Харківському, Чугуївському районах та містах Ізюм, Купянськ, Лозова.  

«На сьогоднішній день я можу констатувати, що всі керівники професійних технічних навчальних закладів у 2013 році виповнили державне замовлення як по працевлаштуванню зазначених категорій, так і в цілому. Відзначу, що лише дві області по Україні виконали державне замовлення з працевлаштування випускників 2013 року, одна з них – наша», – повідомив Роман Шаповал.

Також він зазначив, що Департаментом проаналізовані питання щодо прогнозованого випуску зазначеної пільгової категорії у 2014 році. Усього таких випускників буде 236 з 26 районів і 6 міст обласного значення, вони навчаються у 43 професійно-технічних навчальних закладах.

«Найбільша кількість навчається в центрі професійної технічної освіти № 1 – 20 осіб, в Чугуївському професійному ліцеї № 2 – 26 осіб, Лозівському професійному училищі – 14 осіб, Державному навчальному закладі «Харківське професійне механіко-технологічне училище» – 12 осіб, у Державному закладі «Харківський монтажно-будівельний ліцей» – 12 осіб. Більшість дітей, що набули цього статусу, з Балаклійського, Дергачівського, Зміївського, Лозівського, Нововодолазького, Харківського районів та з міст Купянськ і Лозова», – розповів Роман Шаповал.

Теги