Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Темою VІ Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» стане роман Олександра Дюма «Три мушкетери»

Темою VІ Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» стане роман Олександра Дюма «Три мушкетери»

Про це повідомила в ході прямої лінії газети «Слобідський край» директор Департаменту масових комунікацій ХОДА – співголова Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Хедлайнером цьогорічного фестивалю буде сам Олександр Дюма. Адже саме за його романом «Три мушкетери» було знято не один фільм. Ані він, ані його син, мабуть, і припустити не могли, що колись мушкетери зберуться в Харкові, – розповіла вона. На VІ «Харьковскую сирень» запрошено двох д’Артаньянів: французький – Жеррар Барре і радянський – Михайло Боярський. Дали згоду на участь вітчизняна Констанція – Ірина Алфьорова та Портос – Валентин Смирнитський. Як завжди, відвідає Харків французька Міледі – Мілен Демонжо, яка є Почесним Президентом кінофестивалю.

«Також чекаємо приїзду режисера радянської версії "Трьох мушкетерів" – Георгія Юнгвальда-Хилькевича. Можливо, відвідають кінофестиваль і творці нового фільму про трьох мушкетерів. Режисер і продюсер стрічки Сергій Жигунов уже дав свою попередню згоду на участь у "Харьковской сирени"», – повідомила співголова фестивалю.

Також Вікторія Маренич поділилася, чим збираються дивувати харків’ян на відкритті фестивалю. До Першої столиці можуть приїхати професійні фехтувальники світового рівня. Зараз із ними ще ведуться переговори, проте попередня домовленість уже є. Відкривати фестиваль буде нова французька стрічка, у якій знялася Мілен Демонжо.

Також було запрошено французьку актрису Марину Владі. Хоча через свій щільний графік вона не зможе приїхати цього року, актриса погодилася стати гостею сьомого фестивалю в 2015 році.

Газета «Слобідський край» оголосила конкурс для жителів Харківщини. Вони можуть надіслати до редакції свої фото в образі героїв роману Олександра Дюма «Три мушкетери». Найкращі знімки будуть опубліковані в номері, присвяченому VІ Міжнародному фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень», а переможці отримають квитки на заходи фестивалю.