Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За 9 місяців 2013 року Державною міграційною службою України видано більше 1,5 млн. паспортів

За 9 місяців 2013 року Державною міграційною службою України видано більше 1,5 млн. паспортів

Як зазначив на початку виїзного розширеного засідання колегії Державної міграційної служби України голова Державної міграційної служби Микола Ковальчук, на сьогодні перед міграційною службою стоїть багато завдань, від успішної і вчасної реалізації яких залежить майбутнє держави. Це запровадження біометричних документів, створення дієвої системи управління міграційними процесами та розбудови єдиного демографічного реєстру та інше.

«На сьогодні ми підбиваємо підсумки роботи служби за третій квартал 2013 року. Необхідно критично оцінити зроблене і визначити, що потрібно зробити службі і її територіальним органам, щоб підняти на гідний рівень організацію роботи Державної міграційної служби. За 9 місяців у напрямку паспортної роботи та громадянства службою забезпечено оформлення та видачу понад 900 тис. закордонних та понад 700 тис. внутрішніх паспортів громадянам України. Знято та зареєстровано місце перебування біля 2,5 млн. осіб. Прийняли українське громадянство 12 тис. осіб. Влітку були певні затримки з оформленням закордонних паспортів. Але вже наприкінці липня ситуація була вирішена, і процес оформлення поновлено», - сказав він.

Проте, зазначив Микола Ковальчук, залишається ще багато питань по роботі з іноземцями та біженцями. За 9 місяців понад 54 тис. іноземців документовано посвідками на постійне та тимчасове перебування. 63 особам надано статус біженців та 85 надано додатковий захист.