Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Церемонія відкриття VI фестивалю «Харьковская сирень» принесе несподівані сюрпризи

Церемонія відкриття VI фестивалю «Харьковская сирень» принесе несподівані сюрпризи

VI Міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень» відбудеться у Харкові в період з 30 травня по 2 червня 2014 року. Про це повідомила сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Ще наприкінці V Міжнародного фестивалю, коли підбивалися підсумки, йшлося про те, в 2014 році дати проведення «Харьковской сирени» будуть перенесені. Це пов'язано з тим, що наші шановні гості, метри французького і світового кінематографа, дуже просили дати їм можливість відвідати Каннський кінофестиваль, який відбувається саме в ті ж терміни», – зазначила вона.

Вікторія Маренич повідомила, що для Почесного президента кінофестивалю «Харьковская сирень» Мілен Демонжо 2014 рік є знаковим. Для неї дуже важлива участь у Каннському кінофестивалі, оскільки виповнюється 50 років з часу виходу на екрани французького фільму «Три мушкетери» за її участі. У липні цього року під Ліоном відбулася реконструкція зйомок 50-річної давності.

«У нас виникла ідея щодо церемонії відкриття кінофестивалю. У Олександра Дюма є «Двадцять років потому» і « Десять років потому», а ми спробуємо разом з нашими гостями написати історію під назвою «Три мушкетери 50 років потому». Більше подробиць я не наведу і залишу поле для того, щоб пофантазувати, хто до нас може приїхати і взяти участь у реалізації цієї чудової ідеї. Попередню згоду на те, щоб представити своїх чудових героїв, дав режисер Георгій Юнгвальд-Хількевич», – повідомила Вікторія Маренич.