Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З 1 жовтня розпочато прийом заявок на участь у VI фестивалі короткометражного кіно «Харьковская сирень»

З 1 жовтня розпочато прийом заявок на участь у VI  фестивалі короткометражного кіно «Харьковская сирень»

З 1 жовтня 2013 року тартував прийом заявок на участь у VI Міжнародному фестивалі короткометражного кіно «Харьковская сирень», який відбудеться в Харкові з 30 травня по 2 червня 2014 року. Про це повідомила сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

Згідно з вимогами, фільм, який претендує на участь у фестивалі, не повинен перевищувати 30 хвилин і повинен бути створений не раніше 2013 року. Кожен учасник може подати для участі в конкурсі тільки один фільм, але будь-якої жанрової спрямованості. «Якщо говорити про номінації, то це документальне кіно, анімація і ігровий фільм – за п'ятирічну історію кінофестивалю вони прижилися і збережуться надалі», – зазначила директор Департаменту.

З повним списком вимог до конкурсних фільмів можна ознайомитися на офіційному сайті кінофестивалю.

«На сьогоднішній день вже отримані роботи з чотирьох країн – це Україна, Росія, Сполучені Штати Америки та Італія. Географія з кожним днем розширюється, і ми плануємо залучити не 33, як минулого року, а 40-45 країн учасників», – заявила Вікторія Маренич.

Кінцевий термін прийому заявок – 1 лютого 2014 року.