Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Перейти моральну межу – означає зруйнувати майбутнє наших дітей. Михайло Добкін

Перейти моральну межу – означає зруйнувати майбутнє наших дітей. Михайло Добкін

Сьогодні під час розгляду сесією Харківської міської ради питання про меморіальну дошку Юрію Шевельову, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що його розгляд лежить у площині моралі. «Ми нікого не звинувачуємо, ми обговорюємо можливість або неможливість того, щоб перейти межу, яку морально для себе давно всі визначили. Її визначили наші батьки, батьки наших батьків, а найголовніше – можуть визначити наші діти», – підкреслив він.

Михайло Добкін нагадав, що співпрацю Юрія Шевельова з фашистами і його роботу в газеті не можна назвати простими – адже ідеологія фашистської Німеччини була важливіша, ніж міць армії і економічна складова, а друковане слово вбиває не гірше кулі. Губернатор звернув увагу на те, що в окупованому Харкові Юрій Шевельов зайняв квартиру, з якої була виселена єврейська сім'я, і нагадав, що в цей час від холоду і голоду вмирали мільйони людей.

«Що таке для Харкова пам'ятна дошка? Скільки їх встановлено, скільки прізвищ та особистостей увічнено харків'янами для майбутніх поколінь? Тисячі. Подібного резонансу не було навіть тоді, коли встановлювали пам'ятну дошку Йосипу Сліпому – не як провідникові ОУН-УПА, а як людині, яка постраждала за свою віру, яка керувала українською греко-католицькою церквою. Такі події повинні об'єднувати громаду, бути частиною виховного процесу майбутніх поколінь, а не роз'єднувати людей ні за національною, ні за будь-якою іншою ознакою. Пам'ять живе вічно лише тоді, коли розставлені дієві пріоритети. А переступити межу, яку ми самі для себе визначили, це означає зруйнувати майбутнє наших дітей», – заявив Михайло Добкін.

Теги