Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін оглянув мобільну лінію з виробництва топливних пілетів товариства «Дружбокраянське» селища Зачепилівка

Михайло Добкін оглянув мобільну лінію з виробництва топливних пілетів товариства «Дружбокраянське» селища Зачепилівка

Сьогодні у рамках робочої поїздки до Зачепилівського району голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін відвідав ТОВ «Дружбокраянське», де встановлено мобільну лінію з виробництва топливних пілетів. Також з роботою підприємства ознайомилися голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та заступник голови Харківської ОДА Євген Савін.

«Всі заходи, які дозволяють нам замінити газ і при цьому не порушують екологічний баланс, безумовно, вітаються. Тому ми подивимося як працює ця установка, потім направимо сюди делегацію з інших районів області, щоб вони перейняли цей досвід», - сказав Михайло Добкін.

Довідка. Встановлена лінія для виробництва пілетів має повну автоматизацію виробничого процесу, низьке енергоспоживання та можливість переробки сільськогосподарської біомаси рослин (солома зернових культур, кукурудзи, сіна), яка подається у вигляді тюків. Кінцевим продуктом переробки біомаси є гранульована речовина. Пілети будуть експортуватися до країн Європи і поступово використовуватись для опалення приміщень сільськогосподарських підприємств Зачепилівського району.

Продуктивність обладнання по виробництву гранул діаметром 18-25 мм складає від 700-1600 кг/рік.

Теги