Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

По всій групі зернових культур простежується чітка тенденція до збільшення рівня врожайності

По всій групі зернових культур простежується чітка тенденція до збільшення рівня врожайності

Як повідомив сьогодні в ході засідання колегії ХОДА заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, показники 2011-2013 років свідчать про те, що робота, проведена в області з технічного та технологічного перетворення сільськогосподарського виробництва, щодо вдосконалення структури посівних площ, підвищенню ролі аграрної науки і впровадження інших новацій, починає давати плоди.

«Валовий збір зерна протягом кожного з останніх трьох років істотно перевищує рівень кращого десятиліття радянського періоду і двох наступних десятиліть. За трьома головними зерновими культурами (озима пшениця, ярий ячмінь і кукурудза) і в цілому по всій групі зернових культур простежується чітка тенденція до збільшення рівня врожайності в порівнянні з середньорічним рівнем за попередні роки, включаючи 80-ті роки минулого сторіччя. Причому зростання це досить істотне», - сказав віце-губернатор.

Юрій Сапронов навів приклад: у порівнянні із середньорічним рівнем за 2001-2010 роки врожайність озимої пшениці збільшилася на 15% і склала 37,5 центнера з 1 гектара в середньому за останні три роки, включаючи поточний. По кукурудзі вона виросла за цей же період на 37%, ярому ячменю - на 13%, а в цілому по зернових і зернобобових культурах - на 28%.