Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На сьогоднішній момент форма виховання дітей в будинках сімейного типу найправильніша і найкорисніша. Михайло Добкін

На сьогоднішній момент форма виховання дітей в будинках сімейного типу найправильніша і найкорисніша. Михайло Добкін

Про це сьогодні в ході робочого візиту в приватне дитяче містечко «Отрадне» заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він зазначив, що в державі йде зміна філософії виховання дітей, які в силу різних обставин опинилися без біологічних батьків.

«На сьогоднішній момент ось така форма виховання дітей - у будинках сімейного типу, - найправильніша і найкорисніша. Тут живе не 3 сім'ї, тут живе одна велика сім'я, яка через багато років, коли малюки стануть зовсім дорослими і почнуть самостійне життя, створить такі життєві поняття і принципи, які дозволять їм не робити помилок, бути терпимими, добрими, відповідальними за тих, хто потребує турботи і догляду. Тому потрібно говорити про те, що влада виключно може допомогти і створити умови для того, щоб тим людям, які прийняли для себе дуже важливе відповідальне рішення, було легше займатися їх благородною справою», - сказав Михайло Добкін.

Окремо голова ОДА висловив подяку керівництву Фонду «Соціальна служба допомоги», який багато в чому допомагає таким сім'ям у вирішенні їхніх проблем.