Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область одна із перших на Україні провела оптимізацію мережі закладів фтизіатричної служби

Харківська область одна із перших на Україні провела оптимізацію мережі закладів фтизіатричної служби

Про це сьогодні під час розширеного засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ заявив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма. За його словами, Україна на сьогодні входить в першу п’ятірку європейських країн з найбільш високим рівнем захворюваності на туберкульоз. Тому реалізація на регіональному рівні заходів щодо протидії поширенню серед населення цієї соціально небезпечної хвороби перебуває в площині постійної уваги та відповідальності обласної державної адміністрації та Харківської обласної ради.

«За останні 3 роки в регіоні завершено реформування фтизіатричної служби із створенням єдиної управлінської та фінансової вертикалі, що забезпечило реалізацію основних напрямків державної політики у сфері протидії туберкульозу. У Харківській області, в одній із перших на Україні, проведена оптимізація мережі закладів фтизіатричної служби із урахуванням діючого навантаження на ліжковий фонд у стаціонарних та санаторних закладах охорони здоров’я. Наявні 1060 ліжок, або 3,5 на 10 тис. населення, повністю забезпечують відповідну технологію та потреби у стаціонарній та санаторній медичній допомоги хворим на туберкульоз», - сказав Ігор Шурма.

Також він зазначив, що за сприяння місцевих органів влади у протитуберкульозних закладах проведено капітальні ремонти на суму 6,6 млн. грн. У кожній центральній районній лікарні організовано надання профільної амбулаторної медичної допомоги на базі створених 24 протитуберкульозних кабінетів.