Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Знаменитий каскадер Бі Джей Ворт спільно з українськими спортсменами виконає в повітрі гопак

Знаменитий каскадер Бі Джей Ворт спільно з українськими спортсменами виконає в повітрі гопак

Всесвітньо відомий каскадер і парашутист Бі Джей Ворт за підтримки Харківської федерації парашутного спорту проведе на DZ Майське навчально-тренувальний збір з групової акробатики в парашутному класі великі формації з перестроюванням «Sky Hopak» 30-way. Як повідомив гість іміджевого проекту «Харьковская сирень. PS» Бі Джей Ворт у ході зустрічі в інформаційно-виставковому центрі «Бузок», рішення назвати проект «Sky Hopak» було ухвалено не випадково: цей танець є не тільки візитною карткою України, а й вимагає від спортсменів прояви спритності, сили, героїзму і шляхетності.

«Коли я подорожував світом, у мене була шикарна можливість виконувати в небі забавні речі. Але також я намагався дізнатися більше про місцеву культуру. Все, що ми робимо в небі, схоже на танець, тому я спробував пов'язати це з національним танцем. І завтра ми з'ясуємо, наскільки добре ми зможемо його станцювати разом», – заявив Бі Джей Ворт.

За словами депутата Харківської облради, президента федерації парашутного спорту Харківської області Олега Шаповалова, всі учасники проекту будуть українцями і повинні відповідати дуже високим вимогам за ступенем безпеки і за рівнем умінь в парашутному спорті.

«Один з принципів Бі Джей Ворта – поширення та популяризація парашутного спорту в усьому світі. Для цього, коли він проводить тренувальні парашутні стрибки і ставить світові рекорди, то намагається залучити учасників з якомога більшої кількості країн, – зазначив він. – Тому всі наші учасники – українці, крім Бі Джея. З Харкова не менше однієї третини людей. Коли ми підбирали склад, ми намагалися зберігати цей принцип. Ми могли б набрати тільки харків'ян, але постаралися максимально представити всі регіони нашої країни».