Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ухвалено програму розвитку водного господарства Харківської області

Ухвалено програму розвитку водного господарства Харківської області

В ході сьогоднішнього пленарного засідання ХХІІ сесії облради депутати затвердили комплексну Програму розвитку водного господарства Харківської області до 2021 року. Програма розроблена з метою підвищення ефективності використання меліоративних систем області, відновлення ролі меліоративних земель у продовольчому та ресурсному забезпеченні держави, поліпшення екологічного стану сільських територій та умов проживання населення, запобігання та ліквідації наслідків шкідливої дії вод, збереження та відтворення водних ресурсів.

Заходи в рамках Програми сприятимуть забезпеченню реконструкції інженерної інфраструктури зрошувальних систем на площі 3,55 тис.га; доведенню площ використання зрошуваних земель до 22,3 тис.га.; забезпеченню господарств технікою для поливу сільськогосподарських культур в кількості 330 одиниць; виконанню робіт з розчищення та регулювання русел річок протяжністю майже 30 км.

Фінансування програми здійснюватиметься за рахунок коштів Державного бюджету та інших джерел, що не заборонені законодавством. Орієнтовний обсяг коштів - 692,95 млн грн., з них 329,15 млн грн. – кошти з державного бюджету.