Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна та Білорусь домовились про спільні дії у торгово-економічній сфері

Україна та Білорусь домовились про спільні дії у торгово-економічній сфері

Президент України Віктор Янукович та Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко під час переговорів у Києві обговорили широкий спектр питань двосторонньої взаємодії і намітили перспективи співробітництва. Як повідомив Віктор Янукович журналістам після завершення переговорів з Президентом Республіки Білорусь Олександром Лукашенком, йшлося, передусім, про торговельно-економічну співпрацю.

«Білорусь є одним із наших головних торговельних партнерів, двосторонній товарообіг з яким минулого року досяг рекордного рівня у 7,5 мільярдів доларів США. І це не межа. Тому одним із першочергових завдань ми визначили здійснення спільних заходів у сфері торговельно-економічного співробітництва», - сказав Президент України.

За словами Віктора Януковича, сторони домовилися повніше використовувати економічний потенціал країн для подальшого нарощування взаємної торгівлі. У цьому зв’язку особливу увагу приділено активізації міжгалузевої взаємодії.

«Прикладом ефективного взаємовигідного співробітництва у транспортній сфері є комбіновані й контейнерні залізничні перевезення поїздами «Зубр» і «Вікінг», - підкреслив Глава держави.

На його переконання, є значні перспективи для розширення взаємодії в електроенергетичній сфері, зокрема, шляхом забезпечення поставок української електроенергії у країни Балтії з використанням транзитних можливостей Білорусі.

Віктор Янукович також зазначив, що Україна та Білорусь зацікавлені у збільшенні взаємних поставок продукції агропромислового комплексу.

За результатами переговорів Урядам України та Білорусі доручено детально опрацювати всі нові перспективні спільні проекти та актуальні ініціативи.