Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У місцевої влади має бути порозуміння з районними газетами

У місцевої влади має бути порозуміння з районними газетами

Після проведення кущового семінару для представників районних газет Харківської області, що проходив у рамках Днів відкритості Харківської області, директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич зазначила, що такі наради потрібні для того, щоб виявляти проблеми та знаходити варіанти їх рішення. Як приклад Вікторія Маренич навела ситуацію, коли в одному районі представники районної влади відмовляються укладати угоду про невтручання у професійну діяльність газет, не виділяють кошти, але водночас тиснуть на газету, щоб вона висвітлювала діяльність влади.

«Якщо у районних газет немає розуміння із районною владою, ми, як Департамент масових комунікацій, мусимо зробити все, щоб цей місток був наведений. Якщо керівництво районного рівня не хоче підписувати угоду про невтручання, то цей момент має стати відкритим і гласним для всієї області. Ми мусимо говорити, що голова якогось району настільки закритий, що уникає контакту з представниками ЗМІ. Я категорично проти того, що на сьогоднішній день чиновник такого рівня не може укласти угоду про висвітлення своєї діяльності», – зазначила Вікторія Маренич.

Директор Департаменту масових комунікацій також нагадала, що, Постанова Кабінету Міністрів України від 2010 року чітко регламентує саме таку форму співпраці засобів масової інформації з чиновниками.