Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область посідає 4 місце серед інших регіонів України з охоплення дошкільною освітою дітей віком від 1 до 6 років

Харківська область посідає 4 місце серед інших регіонів України з охоплення дошкільною  освітою дітей віком від 1 до 6 років

Як зазначив сьогодні в ходе засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації заступник голови ХОДА Євген Савін, результатом наполегливої роботи останнього року щодо розвитку дошкільної освіти стало збільшення кількості дітей віком від 1 до 6 років, які отримують освіту в дошкільних навчальних закладах, на 2,8 тис. осіб. Таким чином, за статистичними даними у дошкільних закладах навчаються понад 74,3 тис. дітей.

«На початок року 83% дітей віком від 3-х до 6-ти років охоплені освітою в дошкільних навчальних закладах. Показник охоплення усіма формами дошкільної освіти дітей віком від 3-х до 6-ти років становить 97% (у минулому році – 88 %), по Україні – 90,3%. Харківська область по цьому показнику посідає 4 місце серед регіонів України», - сказав Євген Савін.

Також він зазначив, що успішно реалізується завдання щодо максимального охоплення дітей 5-річного віку підготовкою до школи в умовах обов'язкової дошкільної освіти. У цьому році збережено показник охоплення дітей п’ятирічного віку різними формами дошкільної освіти по області на рівні 100%.