Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

96% дітей Харківщини будуть охоплені відпочинком та оздоровленням

96% дітей Харківщини будуть охоплені відпочинком та оздоровленням

Влітку 2013 року в Харківській області планується оздоровити і забезпечити якісним відпочинком близько 96% всіх дітей. Як повідомила сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник директора Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА – начальник управління сім'ї та молоді Лариса Козлова, такого показника планується досягти за рахунок роботи як заміських, так і пришкільних таборів. «96% дітей Харківщини, а це понад 200 тисяч дітей, відпочиватимуть і оздоровлюватимуться. В області працюватиме 867 таборів – 36 позаміських таборів, 790 пришкільних таборів денної форми, 17 таборів праці та відпочинку і 24 наметових містечка. Крім того, ми працюємо з таборами Криму і Азова, і наші діти соціально незахищених категорій оздоровлюються там», – розповіла вона.

За словами Лариси Козлової, Харківщина традиційно посідає провідні місця в Україні з організації оздоровлення дітей завдяки посиленій увазі з боку керівництва області до цього питання. Цього року в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України щодо належної організації літнього відпочинку дітей оздоровча кампанія готується ще більш ретельно.

«Перш ніж табір відкрити, йде серйозна підготовка, працюють всі структури. Департамент освіти і науки готує педагогічний склад, СЕС та МНС розробляють акти приймання з усіма нормами і вимогами, і за 5 днів до відкриття табір повинен отримати відповідний акт про те, що він прийнятий, і всі умови відповідають необхідним нормам. Готується заздалегідь педагогічний склад, список заходів, а з урахуванням того, що у нас в місті є що подивитися, будуть екскурсії та поїздки. У нас розроблено багато туристичних маршрутів, все це відпрацьовується, затверджується, і наші діти в пришкільних таборах побачать багато цікавого», – сказала вона.