Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Більше 500 дітей соціально незахищених категорій вирушили на відпочинок на узбережжя Чорного моря

Більше 500 дітей соціально незахищених категорій вирушили на відпочинок на узбережжя Чорного моря

520 дітей з усіх районів області, міст обласного значення та районів міста Харкова 19 травня вирушили на відпочинок до дитячого закладу санаторного типу «Таврія» (м. Скадовськ Херсонської області). Як повідомила начальник відділу з питань соціальної підтримки окремих категорій громадян та роботи зі зверненнями Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Оксана Колодієва, це діти віком від 7 до 17 років соціально незахищених категорій (діти, які виховуються в дитячих будинках сімейного типу та в прийомних родинах, діти-інваліди, діти диспансерного обліку), а також талановиті, обдаровані діти – переможці конкурсів, фестивалів, олімпіад районного, міського, обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів.

Для дітей організована тематична зміна «Море! Сонце! Друзі!». Протягом 21 дня діти перебуватимуть на території мальовничого дендропарку. Ця місцевість є унікальним кліматичним дитячим курортом. Для активного відпочинку розроблено насичену програму табору з урахуванням вікових потреб кожної дитини.

За інформацією Оксани Колодієвої, для соціально незахищених та обдарованих дітей цього року за рахунок коштів обласного бюджету закуплено 795 путівок на відпочинок на узбережжі Чорного моря. Всього з обласного бюджету на відпочинок та оздоровлення дітей області у 2013 році виділено 6 млн. 219 тис. грн.