Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

12 вихованців Куряжської виховної колонії отримали можливість подивитися парад з площі Свободи

12 вихованців Куряжської виховної колонії отримали можливість подивитися парад з площі Свободи

Сьогодні вперше кілька вихованців Куряжської виховної колонії отримали можливість бути присутніми на параді на площі Свободи. Як повідомив начальник Управління пенітенціарної служби України в Харківській області Євген Бараш, таку можливість як заохочення за зразкову поведінку і відповідальне ставлення до навчання і праці отримали 12 вихованців закладу.

«Це була ініціатива голови Харківської обласної адміністрації Михайла Добкіна - вивести вихованців Куряжської виховної колонії в порядку виховання і заохочення на парад. Законодавство України передбачає відвідування культурно-масових заходів для неповнолітніх, які відбувають покарання, якщо вони своєю працею, сумлінним ставленням до навчання, зразковою поведінкою довели, що вони стали на шлях виправлення. Сьогодні ми вперше вивели на парад 12 вихованців, і разом з ними їхні батьки. Для тих, хто вийшов, це заохочення за їх ставлення до навчання і праці, а для тих, хто залишився в колонії - це стимул і приклад. Крім того, це і патріотичне виховання. Сьогодні такий святий день, і всі від малого до великого повинні пам'ятати про той подвиг, який здійснили наші батьки і діди», - зазначив він.

Як розповів вихованець колонії Євген, сьогодні він вперше в житті побачить святковий парад.

«Навіть коли я був на волі, я жодного разу не був на параді, а сьогодні отримав можливість разом з хлопцями з колонії подивитися на таке видовище. Я дуже вдячний за це. Про війну я багато знаю, у мене воював дідусь, разом з бабусею він розповідав мені про війну, я дивився фільми, читав книги. Для мене День Перемоги - це велике свято, і всі хлопці в колонії теж пам'ятають цей день, цінують і поважають ветеранів», - сказав він.