Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Алея зірок кінофестивалю «Харьковская сирень» поповнилася іменами Алена Делона та Родіона Нахапетова (доповнено)

Алея зірок кінофестивалю «Харьковская сирень» поповнилася іменами Алена Делона та Родіона Нахапетова (доповнено)

Сьогодні в рамках проекту «Харьковская сирень. PS» на Алеї почесних гостей Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» відкриті стели з відбитками долонь гостей, які відвідали наше місто в 2012 році. В урочистій церемонії відкриття взяла участь начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, заступник голови оргкомітету кінофестивалю Вікторія Маренич. Алею почесних гостей у саду ім. Шевченка поповнили французький кіноактор Ален Делон, Народний артист Росії Родіон Нахапетов, фахівець зі спецефектів, володар призу Американської кіноакадемії «Оскар» Юджін Мамут і майстер мультиплікації, власниця студії «Animagic» (США) Ірина Борисова. В даний час Алея налічує 19 стел.

Вікторія Маренич привітала гостей церемонії від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна, який є головою оргкомітету фестивалю «Харьковская сирень», і зазначила, що 4 нові стели будуть гідно оцінені харків'янами. Вона також додала, що всі відбитки виконані професійними скульпторами.

«Алея стала знаковим місцем не тільки для всіх харків'ян, але і для гостей нашого міста. Величезна кількість людей приходить сюди, щоб помірятися долонями з метрами радянської та зарубіжної кіноіндустрії. Це місце стало воістину народним. Хотілося б, щоб стел ставало все більше і більше, а ми відкривали нові славні сторінки історії нашого міста і фестивалю «Харьковская сирень». Коли людина прикладає руку до відбитку долоні іншої людини, встановлюється якийсь незримий контакт. Я б дуже хотіла, щоб наше місто стало саме тим контактним місцем, яке дозволяє об'єднати багатьох чудових і відомих людей. Цьому і в майбутньому сприятиме наш кінофестиваль», – підкреслила вона.

Вікторія Маренич також зазначила, що кущі бузку, які були висаджені на Алеї у вересні 2012 року, вже дали пишні грона бутонів, які розквітнуть до фестивалю.