Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» у рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» будуть презентовані три книги

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» у рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» будуть презентовані три книги

У рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» будут представлені роботи харківського кінокритика Володимира Миславського, присвячені родоначальникам кінематографа Дмитру Харитонову та Олександру Мішону, а також книга почесного президента фестивалю Мілен Демонжо «Моє кіно». Про це повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Наш фестиваль – єдиний в Україні, який проводить велику дослідницьку діяльність. Володимир Миславський проводить творчу роботу, а оргкомітет фестивалю не шкодує сил для того, щоб це оцінили, побачили, прочитали, обговорювали. Я думаю, книга «Моє кіно» принесе задоволення як усім шанувальникам таланту Мілен Демонжо, так і шанувальникам її стилю, оскільки харків'яни вже знайомі з її літературною творчістю», – підкреслила вона.

Презентації усіх книг відбудуться в інформаційно-виставковому центрі «Бузок». Також в ході фестивалю будуть відкриті меморіальні дошки.

«На двох будівлях по вул. Сумській з'являться пам'ятні таблички про те, що в одній з них жив і працював Альфред Федецький, а в іншій знаходилося робоче місце Дмитра Харитонова, і саме там був відкритий перший кінотеатр», – заявила Вікторія Маренич.