Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року засновниками фінансуються комунальні друковані ЗМІ 17 районів області

Цього року засновниками фінансуються комунальні друковані ЗМІ 17 районів області

«Для того, щоб органи державної влади могли мати дієвий механізм інформування про свою діяльність першою умовою є укладання угод про висвітлення діяльності із комунальними друкованими засобами масової інформації», - зазначила під час обласної селекторної наради начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

За її словами, аналіз стану цієї роботи в районах області показав, що не виникає проблем із фінансуванням з боку засновників/співзасновників у редакцій Дворічанської, Зміївської, Харківської, Чугуївської, Шевченківської районних газет. Заплановані кошти були виділені в повному обсязі.
Найменше коштів минулого року редакціям виділили Великобурлуцький, Ізюмський, Краснокутський райони - по 20-25 тис. гривень. Богодухівський, Золочівський, Нововодолазький та Сахновщинський райони взагалі не виділяли кошти редакціям районних комунальних газет.

«У нинішньому році почалося фінансування 17 районок. Розмір фінансування - від 6 до 100 тисяч. Не можу сказати, що в цих районах ситуація якась особлива. Але кошти для виконання районних програм розвитку інформаційного простору тут знаходять», - підкреслила Вікторія Маренич.

Вона також зазначила, що свого часу обласна державна адміністрація провела певну роботу щодо укладання договорів на висвітлення діяльності районних державних адміністрацій, районних рад у районних комунальних ЗМІ. Але в 6 із 27 районів таких угод немає. Це Великобурлуцький, Дворічанський, Дергачівський, Куп’янський, Печенізький та Сахновщинський райони.

«Сьогодні загальний разовий наклад наших районок складає 93711 примірників. Важливо для всіх нас, щоб це джерело достовірної інформації про роботу органів влади та місцевого самоврядування продовжувало функціонувати повноцінно», - підкреслила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА.