Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулося перше засідання Координаційної ради з питань захисту прав інтелектуальної власності

Відбулося перше засідання Координаційної ради з питань захисту прав інтелектуальної власності

Сьогодні у малій залі Будинку рад під керівництвом заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Євгенія Савіна відбулося перше засідання Координаційної ради з питань захисту прав інтелектуальної власності, яка була утворена розпорядженням голови Харківської ОДА Михайла Добкіна. Рада є консультативно-дорадчим органом при обласній державній адміністрації, метою якого є забезпечення ефективного дотримання законодавства України у сфері інтелектуальної власності, попередження та протидії правопорушенням у цій сфері на території області.

До складу Координаційної ради увійшла начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, а також інші керівники та провідні фахівці обласної державної адміністрації, правоохоронних і контролюючих органів, вищих навчальних закладів.

«В умовах глобалізації захист прав інтелектуальної власності стає особливо актуальним. Без цього ми не можемо сподіватися ні на серйозні іноземні інвестиції, ні на формування позитивного іміджу держави в цілому. Введення правил використання інтелектуальної власності є нагальною проблемою української економіки», - зазначив Євген Савін.

В ході засідання були розглянуті основні напрямки діяльності Координаційної ради з питань захисту прав інтелектуальної власності при обласній державній адміністрації щодо недопущення порушень прав інтелектуальної власності в Харківському регіоні. Оскільки це питання потребує пильної уваги з боку правоохоронних органів, начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич запропонувала включити в проект рішення пункт, за яким представникам силових структур регіону під час проведення їх спільних засідань рекомендувалось би розглядати і питання стану дотримання законодавства у сфері інтелектуальної власності. Дана пропозиція була підтримана членами ради. Евген Савін у свою чергу наголосив на тому, що до 7 травня 2013 року до плану діяльності Координаційної ради мають бути внесені відповідні зміни, аби тоді його можна було затвердити.