Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нові соціальні ініціативи Президента України спрямовані у майбутнє країни - дітей

Нові соціальні ініціативи Президента України спрямовані у майбутнє країни - дітей

«На засіданні Уряду 27 лютого цього року мною висунуто нові соціальні ініціативи, спрямовані у майбутнє - для наших дітей. Ми робимо стратегічну інвестицію у тих, хто будуватиме і розвиватиме Україну практично до кінця 21 століття», - зазначив сьогодні на підсумковій прес-конференції Президент України Віктор Янукович.

За його словами, на перше місце поставлено збільшення підтримки малозабезпечених сімей, які виховують дітей: у 2013 році - на 25%, у 2014 році - на 39%. Також буде збільшено на 25% надбавку на дітей-інвалідів з важкими вадами. Дітям-сиротам з інвалідністю допомога зросте на 37-46%. Особлива увага буде приділена умовам для сімейного виховання дітей-інвалідів, немовлят та їх матерів, які опинилися у скрутному становищі.

«Ми забезпечимо протягом двох років 85% дошкільнят місцем у дошкільних навчальних закладах. 2,5 мільйонів дітей зможуть відвідувати різні гуртки, секції, центри розвитку творчості дітей за власними уподобаннями. На постійній основі почнуть працювати обласні та всеукраїнські літні школи для обдарованих дітей, буде запроваджено Президентську програму «Інтелектуальне майбутнє України», - повідомив Президент.

За його інформацією, у 2013-2014 роках буде модернізовано 70% спортивних майданчиків, які знаходяться у школах та садочках. Також буде проведено Національний турнір шкільних баскетбольних команд до чемпіонату Європи 2015 року.

Теги