Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Василь Хома у Луганську взяв участь у старті Всеукраїнської естафети пам'яті «Слава визволителям України!»

Василь Хома у Луганську взяв участь у старті Всеукраїнської естафети пам'яті «Слава визволителям України!»

Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України!» стартувала в Луганську в день 70-річчя визволення міста від фашистських загарбників. В урочистостях взяв участь Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул. Від Харківщини у заході брав участь заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома. Він передав керівництву і жителям Луганська привітання від голови ХОДА Михайла Добкіна.

В ході урочистого мітингу відбулася церемонія закладки луганської землі в гільзу снаряда 76-міліметрової гармати. Ця гільза ˗ символ всеукраїнської естафети «Слава визволителям України!». Вона буде передаватися з області в область по всій країні і наповнюватися жменями землі кожного регіону України. Надалі Луганщина передасть естафету і її символ Харківській області.

Довідка. Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України!» проводиться в рамках заходів, присвячених 70-й річниці визволення України від фашистських загарбників і 70-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.