Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В обласній травматологічній лікарні відкрито реконструйоване ортопедично-травматологічне відділення

В обласній травматологічній лікарні відкрито реконструйоване ортопедично-травматологічне відділення

Сьогодні в Харківській обласній травматологічній лікарні відбулася церемонія відкриття реконструйованого ортопедично-травматологічного відділення. Участь у заході взяв заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Те, що відбулося в травматологічній лікарні – це класичний приклад реалізації соціальних ініціатив Президента України щодо співпраці влади та соціально відповідального бізнесу. Протягом року тут реалізовано 2 проекти – один за кошти державного бюджету, а другий – за позабюджетні кошти. Нещодавно ми відкрили в цій лікарні операційний блок, який відповідає найсучаснішим вимогам, і дуже приємно, що сьогодні з’явився приватний інвестор, який зумів завершити реалізацію того, що ми планували зробити в наступному році. Це відділення дозволить пацієнтам проходити лікування та реабілітацію після операцій в сучасних, комфортних умовах», - підкреслив Ігор Шурма.

За його інформацією, загальна площа реконструйованих приміщень відділення складає майже 900 кв. метрів. В ході реконструкції створено унікальну систему канального кондиціювання повітря, що окрім створення комфортних умов перебування у відділенні пацієнтів знизить ризик розвитку післяопераційних септичних ускладнень; з метою підвищення безпеки перебування пацієнтів в стаціонарі, а також для екстреного виклику медичних працівників пацієнтами в термінових випадках палати обладнано сучасну систему «тривожної» кнопки, доступ до якої мають всі пацієнти відділення; встановлені нові прилади освітлення всіх приміщень відділення.

З метою підвищення рівня комфорту перебування пацієнтів у стаціонарі в усі палати ортопедично-травматологічного відділення закуплені і встановлені холодильники, 50% палат оснащені телевізорами. У відділенні встановлена система WI-FI. Під час реконструкції санвузлів проведена адаптація їх для людей з обмеженими можливостями, а також для пацієнтів, які перенесли оперативні втручання на великих суглобах і хребті.

Закуплено сучасне операційне медичне обладнання фірми Stryker на загальну суму 185 тис.грн., яке дає можливість покращити якість проведення оперативних втручань у пацієнтів з важкими травмами кінцівок і захворюваннями суглобів.

Довідка. В ортопедично-травматологічному відділенні КЗОЗ «Харківська обласна клінічна травматологічна лікарня» надається високоспеціалізована допомога хворим з патологіями опорно-рухового апарату жителям м. Харкова та Харківської області. У відділенні крім лікування пацієнтів консервативними методами виконується прогресивні і сучасні декомпресивно-стабілізуючі операції на хребті, лазерна декомпресія міжхребцевих дисків, артроскопічні оперативні втручання на великих суглобах, ендопротезування кульшових та колінних суглобів, операції на кістках та суглобах з використанням сучасних імплантів.

За останні 3 роки в Харківській області щорічно імплантується близько 200 ендопротезів кульшового суглобу та 10 - колінного суглобу, з них близько 45% в умовах КЗОЗ «Харківська обласна клінічна травматологічна лікарня».