Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина вшановує пам'ять Олександра Масельського

Харківщина вшановує пам'ять Олександра Масельського

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Олег Анпілогов і голова Харківської обласної ради Сергій Чернов взяли участь у церемонії покладання квітів до могили першого губернатора Харківської області за час незалежності України Олександра Масельського. Олександру Степановичу сьогодні виповнилося б 76 років. «Вже впродовж 16 років 7 грудня представники місцевих органів державної влади, місцевого самоврядування разом з рідними Олександра Степановича Масельського, його близькими, друзями, колишніми товаришами по службі збираються тут, щоб ушанувати його добру пам'ять. Олександр Степанович є одним з яскравих представників Слобожанщини, і про нього і його добрі справи знають не тільки в нашому регіоні, але й на території всієї країни. Це та людина, яка своїм добрим ставленням до людей, непідробним старанням в роботі, щирою любов'ю до української землі і українського народу залишила яскравий слід в історії. Він заслуговує глибокої поваги і шани», - сказав Олег Анпілогов.

Довідка. Олександр Степанович Масельський народився в селі Хмельове Хмелевського району Кіровоградської області. За 41 рік трудової діяльності Олександр Степанович працював бригадиром, головним агрономом, аспірантом, директором радгоспу, був головою Валківського райвиконкому, головою виконкому Харківської обласної ради народних депутатів, головою Харківської обласної ради народних депутатів, представником президента в Харківській області і до квітня 1996 року обіймав пост голови Харківської обласної державної адміністрації.

Олександр Масельський був кандидатом сільськогосподарських наук. За вагомий внесок у розвиток країни Олександр Масельський був нагороджений двома орденами Трудового Червоного Прапора (1973, 1976 рр..), медаллю «За доблесну працю» (1970 р.). Йому також було присвоєно звання заслуженого працівника сільського господарства України (1993 р.). 30 листопада 2006 на сесії обласної ради депутати ухвалили рішення присвоїти Олександру Масельському посмертно звання «Почесного громадянина Харківської області».