Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прихід транснаціональної компанії «Shell» на харківський ринок - велика удача. Юрій Сапронов

Прихід транснаціональної компанії «Shell» на харківський ринок - велика удача. Юрій Сапронов

Як зазначив сьогодні в ході семінару на тему: «Підвищення рівня обізнаності суспільства з питань нетрадиційного газу - економічні можливості та екологічні запобіжники» заступник голови Харківської ОДА Юрій Сапронов, для України і для Харківської області те, що транснаціональна компанія «Shell» прийшла на харківський ринок, - це велика удача.

«Сьогодні дуже важливо, що «Shell» приходить з технологіями, яких немає не тільки в Україні, але і в Європі. Цими технологіями володіють тільки три транснаціональних компанії. Видобуток нетрадиційного газу в ущільнених породах пісковиків до сьогоднішнього часу проводиться тільки на території Сполучених Штатів Америки. Це технологія п'ятого і, навіть, шостого технологічних укладів. Це те, чого немає в Україні, і те, до чого ми прагнемо», - сказав Юрій Сапронов.

Також він зазначив, що одна з бурових компанії «Shell» вже працює на території Закутнівскої сільської раді в районі села Веселе Первомайського району. Протягом півроку почне працювати друга розвідувальна свердловина на території Близнюківського району.