Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрився II пусковий комплекс відділення паліативної допомоги «Хоспіс»

У Харкові відкрився II пусковий комплекс відділення паліативної допомоги «Хоспіс»

Сьогодні в комунальному закладі охорони здоров'я «Харківська міська клінічна багатопрофільна лікарня № 17» відбулося відкриття II пускового комплексу відділення паліативної допомоги «Хоспіс», який розрахований на 30 ліжок. У заході взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін і Харківський міський голова Геннадій Кернес. В ході урочистого відкриття голова області подякував будівельникам, медикам, міській владі і всім, хто був причетний до будівництва. «Паліативна медицина - це невід'ємна частина суспільства, яке претендує на право називатися цивілізованим. Сьогодні в житті Харкова дуже важливий день, тому що тепер в повну силу працюватиме відділення "Хоспіс", покликане допомагати людям. Медична установа такого рівня стала б прикрасою будь-якого територіального центру, і не тільки в Україні», - сказав Михайло Добкін.

Довідка. Відділення «Хоспіс» розраховане на 80 ліжок і організовано для надання доступного кваліфікованого медичного забезпечення онкологічних хворих та членів їх сімей, захисту прав на медичну та психологічну підтримку та милосердя в їх останній період життя. Медичний персонал надає паліативну медичну допомогу: хворі можуть отримувати гідний догляд, знеболюючі, зондове харчування і т. п. У відділенні працюють кваліфіковані лікарі та максимальна кількість середнього та молодшого медичного персоналу. Основна мета перебування в хоспісі - скрасити останні дні життя, полегшити страждання хворого.

Перший пусковий комплекс був відкритий у жовтні 2010 року на 50 ліжок. З моменту відкриття у відділення було госпіталізовано 358 осіб.