Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Оцінка виборів в Україні з боку світової спільноти - це головний тест, який ми маємо пройти. Михайло Добкін

Оцінка виборів в Україні з боку світової спільноти - це головний тест, який ми маємо пройти. Михайло Добкін

Від того, наскільки відкрито і демократично будуть проведені вибори в жовтні 2012 року, залежить інтеграція України в європейське співтовариство, - підкреслив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін у ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина Крістофом Вайлем. «І для мене, і для багатьох моїх співвітчизників оцінка виборів в Україні з боку світової спільноти - це головний тест, який ми маємо пройти, і Президент на цьому неодноразово акцентував увагу. Як людина, яка відповідає за багато процесів в регіоні, я намагаюся зробити все, щоб забезпечити прозорість, відкритість та рівні можливості всім учасникам виборчого процесу. Сьогодні новий закон про вибори хоч і не є досконалим, але, тим не менш, дуже прогресивний і дає можливість уникнути безлічі неприємних ситуацій, які раніше, на жаль, мали місце в нашій країні під час виборчих кампаній», - підкреслив глава області.

За його словами, присутність іноземних спостерігачів із різних держав стане ще одним чинником, який допоможе провести вибори максимально демократично.

«Я думаю, що величезною допомогою для нашого регіону і всієї країни буде велика кількість іноземних спостерігачів із різних країн, які приїдуть для того, щоб своїми очима подивитися на хід виборчої кампанії і день голосування. Я буду особисто зустрічатися з усіма іноземними спостерігачами, які приїдуть в наш регіон, щоб висловити їм позицію обласної влади і в разі необхідності надати будь-яку допомогу, яка їм буде потрібна для професійного виконання їхньої місії. Чим ширшою буде географія міжнародних спостерігачів, тим легше буде сформувати об'єктивну думку європейської та світової громадськості про хід виборчої кампанії», - сказав Михайло Добкін.