Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У «Селі майбутнього» впровадять ізраїльську систему контролю якості молока

У «Селі майбутнього» впровадять ізраїльську систему контролю якості молока

Як заявив сьогодні в ході наради Президента України Віктора Януковича з адміністративно-господарським активом області заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, проект «Село майбутнього», який використовує передові канадські та ізраїльські технології, дозволить в два з половиною рази підняти продуктивність молочного скотарства. «З метою корінної ломки і зміни сформованої в Україні практики поставки молочної сировини без належного контролю, проект передбачає застосування в Україні ізраїльської системи контролю якості молока», - зазначив заступник голови облдержадміністрації.

За словами Юрія Сапронова, крім молочного напрямку, проект включає будівництво тепличного господарства для вирощування плодоовочевих культур на площі 20 га, а також організацію вирощування на площі 990 га зрошуваних полів плодоовочевої продукції з урожайністю не менше 30 тонн з гектара. Для зберігання вирощеної продукції передбачено будівництво фруктоовощесховища з холодильним складом на 45 тис. тонн і пакувальним комплексом на 60 тис. тонн.

«Для забезпечення всіх перерахованих високотехнологічних виробництв кваліфікованими кадрами буде здійснено будівництво сучасного житла для фахівців - не менше 60 котеджів. Сума необхідних для цього інвестицій становить 14,4 млн. грн.», - підкреслив він.